OM GARDEN ZA TELO

on-line TEČAJI MASAŽ

Naše telo ohrani spomin, čustven spomin. ja, in na tak načun mu tudi lahko pomagamo, da se nekaj teh bolečih uklenjenih spominov sprosti…Že pred našim štetjem so mojstri vzhodne, zdravilne medicine vedeli, da so vse bolezni psihosomatskega vzroka. Z vami bom delila svoj nov biser v sklopu OnLine programa. Spomladi v drugi polovici marca in v aprilu, ko se razmere s kovidom uredijo, pa se bomo na to temo lahko družili v mojem poslovnem prostoru v Ljubljani.

Tokrat imam nekaj, kar je primerno za vse in zelo enostavno za učenje. Namreč bolezen se pojavi že mnogo prej, preden ga zazna naše fizično telo. Mnoge bolezni so torej psihosomatskega izvora in zato se poslužujem starodavne vzhodne tehnike, ki sanira posledice čustvenega zastoja, da ne izčrpavajo našega fizičnega organa in ga oslabijo. Takrat pa je že alarm in treba je urgirati, hitro. To zdravilno masažno tehniko oz. način, ki vam ga bom predstavila, je zelo enostaven za učenje, vendar izmeno učinkovit in z njim lahko rešimo mnoge nevšečnosti oz. težave. Med njimi so tudi bolečine v hrbtu, kolenu, kot celo izvor nastanka celulitisa in druge kožne težave. Lahko poskrbimo za boljši pretok in oskrbo spolovil, kar deluje kot naravni afrodiziak. Skozi to masažo lahko odblokiramo tudi čustven aspekt in to je tako zelo, zelo pomembno.  Ne, nikamor vam ni treba hoditi, vse bo dostopno preko vašega maila.

Vemo, da so mnoge telesne bolečine psihosomatskega izvora. Ko se ta težava (čustvo, ki vam ga bom opisala) že naseli v naše fizično telo, je najbolje, da se kar tam lotimo odpravljati težavo.
Zakaj?

Ker, kot boste videli v nadaljevanju mnogi ljudje zaradi blokiranega pasu srca, ne občutijo radosti, veselja, ne občutijo čustev ljubezni, kot bi bili »zamrznjeni«.. In ta led se da odtaliti…bolje rečeno odblokirati.

Tokrat vam lahko predstavimo le nekaj teorije, ki temelji na tisočletni zdravilni praksi z vzhoda. Seveda pa je čisto nekaj drugega to »doživeti«.

Večji, kot so problemi (bolečine, pa najsi bojo to fizične ali čustvene travme) rekli smo, da tudi čustvena stanja povzročajo fizične bolečine.. bolj je opazen rezultat.

Kako uporabimo to zdravilno masažno tehniko?

To masažo lahko uporabljamo samostojno, za celo telo, lahko pa kot dodatek drugim masažam, na primer klasični masaži, če opazimo zastoj, prav napetost na enem delu telesa, potem s to refleksno masažo zmasiramo tisti predel. Klienta tudi opozorimo, da bo v naslednjih dneh bolj čustven, lahko se pojavijo kakšni izbruhi.. Previdno s čustvi, da ne ranimo drugih.

Prednosti in slabosti OnLine tečaja?

V teh časih, ko ljudje varčujemo s časom in energijo, je to izjemno dobrodošlo. Vsi posnetki so na voljo in mnogi si ne morejo vsega zapomniti in zabeležiti. Določeni masažni prijemi so pomembni. Video tečaj ima mnoge prednosti. Glava je ta, da si doma, v svojem varnem okolju in da lahko s partnerjem delita svojo zasebnost, svojo intimo.

Seveda so tudi nekatere slabosti. Namreč mnogi si želijo videti v živo in hočejo takoj tisti fit beg, povratno informacijo, če dela prav in če bi ga bilo morda pomembno popraviti. Ja, imam željo izvajati tudi sobotne tečaje v Ljubljani, ko se razmere uredijo. Sicer priporočam kombinacijo. Najprej online program, potem pa bi se lahko tudi v živo srečali in preizkusili.

Ali je kakšna nevarnost pri tej masaži?

Pri refleksni masaži telesa, praktično ne moremo narediti nič narobe. Pomemben je občutek, vedno vprašajmo, če našega klienta boli. Ne smemo prekoračiti praga bolečine in to vam bom v OnLien programu še večkrat povedala. Če bolečino določimo na lestvici od 1 do 10, nikoli ne prekosimo praga 4 ali 5. Ljudje imamo namreč različni prag bolečine.  Sicer se težko sporazumemo, malo me boli, ja malo bolj me boli.. Nekateri klienti preprosto menijo, da mora boleti, sicer ni rezultatov.

Sama vsekakor vodim evidenco klientov z zdravstvenimi in psihosomatskimi težavami. Tako, da vsak izpolni obrazec. Izogibam se nosečnic. Zakaj? Razlog je preprost, čeprav ta masaža ne povzroča abortusa, kot reflesnoconska masaža stopala, pa ne prevzemam odgovornosti.

 

In kakšni so rezultati?

Pri popolnoma zdravem klientu, to deluje zelo pomirjujoče in sproščujoče. Poveča se izločaje tekočin, pogostejše je uriniranje, sproščajo pa se lahko tudi zelo močna »ukleščena« čustva. Klient je se lahko tudi zjoka ali pa dobi napad nemira.. Sicer vemo, da je vse to že v njemu.. in da s tem to čustvo sprostimo, da privre na dan.

Koliko ponovitev je potrebnih? Koliko obiskov oz. kako pogosto?

Odvisno od posameznika… in njegovega zdravstvenega stanja. Za zdrave ljudi, kot sta bile vidve s kolegico, se običajno priporočajo 3 ali 4 masaže, v razmahu 4 do 7 dni. Ja, telesu je treba dati čas, ker dela samo, tudi v dneh po masaži…

Ali je potemtakem smiselno »zadrževanje« čustev?

Ja in ne. Z našimi čustvi pazimo in ravnajmo odgovorno, da druge ne ranimo. Vemo, da se čustvene rane, ki smo jih prizadeli drugim, ker smo bili sami v čustvenem afektu (to ni opravičilo) zeloooo težko zacelijo, še težje kot nekatere telesne, fizične rane, če sploh se kdaj zacelijo…

Živčni periferni sistem se refleksira na telesu. In kjer je kakšna cona bolj napeta, ga sprostimo s temi pincetnimi prijemi. Kjer je predel na telesu bolj napet, se tam upočasnijo pretoki. In to sprostimo, da povečamo pretočnost oz. da telo spet vrnemo v »normalno« stanje. Pomembno je, da smo pretočni. S temi posebnimi prijemi stimulirano živčni sistem.

Trije osnovni pasovi, ki refleksirajo določenim organom.

Zanimivo, da se mnoge ženske, čeprav se zdravo prehranjujejo in gibljejo, so tudi športnice med njimi, ne morejo rešiti celulitisa. Pri teh osebah je namreč problem v jetrih. Ja, in v takem primeru se bomo posvečali pasu na hrbtu, ki ustreza jetrom … Spodbujali bomo delovanje organov, katerih težava se morda že pozna na delovanju telesa.

V osnovi razdelimo hrbet na 3 glavne predele. Prvi del predstavlja predel oskrbe s kisikom. Tu so pljuča in srce.

Drugi pas: asimilacija. Ta pas predstavlja težave, če človek nekaj zaužije, da tega ne asimilira (popolno) v telo. Želodec, jetra in drugi prebavni organi, ki asimilirajo hrano, sodijo v ta predel

Tretji pas Eliminacija – izločanje. Vse, kar mora telo izločiti (mehur, ledvica, debelo črevo).

HRBTENICA – to je pa posebej za obravnavati

Mnogim povzroča bolečine. Ko nekdo začuti bolečino, se zakrči, pravzaprav se zvije.. In to se potem odraža tudi na ukrivljeni hrbtenici. S to tehniko zelo upočasnimo deformacije hrbtenice in s tem tudi zelo zmanjšamo bolečine. Pogosto vidimo starejše, kot bi nosili nevidno breme na ramenih. Ja, čustveno breme, resnično deluje kot teža, kot obremenitev. In človek s časoma, če nosi breme, pa najsi bo to fizično ali psihično, se to pozna na deformaciji hrbta. Kot sem že omenila, pa s to masažo odpravljamo čustvena stanja, ki so ujeta v fizično telo. Poznamo to značilno »boksarsko« držo. Ko vidimo človeka v takem sicer meni znanem »obrambnem« položaju, vem, da je bil deležen mnogih psihičnih in / ali fizičnih udarcev. Tako je telo zamrznilo jezo, in zavzelo ta obrambni položaj.

REFLEKSNI PASOVI

V tem OnLine masažnem tečaju obravnavam natančno 10 refleksnih pasov, ki korespondirajo telesnim organom.

POMEMBNO: Katero koli čustvo, ki se pojavi se zapiše v enega izmed teh desetih refleksnih pasov.

Žalost: Vsak organ srce, jetra, želodec ..resonira z enim čustvom. Na začetku, ko je teh čustev malo in se pojavljajo poredkoma, se na telesu, na določeni coni pojavijo samo majhne zategline. Organ, ki refleksira s tem delom, je manj oskrbovan, manj pretočen. Človek še ne čuti nobene posebnosti, običajno nima bolečine. S časoma pa se to povečuje in bolečina se že pojavi na organi, ki je bil dolgo časa »preobremenjen«.

Vedno, ko zadržimo eno čustvo, se to zabeleži in shrani… Odvisno katero čustvo.

Za koga je refleksna masaža telesa primerna? Kdo se tega lahko nauči?

Primerna je za vsakogar, najsi bojo to popolni začetniki ali pa že izkušeni. V spletnem tečaju jo predstavim zelo, zelo počasi in natančno. Poleg prejmete tudi zapiske, tako da se lahko samo prepustite in vadite v paru. To masažno tehniko boste lahko koristili svojemu partnerju ali pa jo uporabili za hobi, dodaten vir zaslužka, lahko pa tudi kot profesionalno samostojno ali dopolnilno tehniko.

Čustva in zadrževanje čustev. Kaj storiti?

VESELJE, PREOBREMENITEV, ŽALOST, JEZA IN STRAH. Ko je eno čustvo zadržano, ustvari napetost. Ena velika jeza, ki jo je izzval npr. delodajalec, šef, se zadrži, ker se mu ne moremo zoperstaviti in zakričati.. Naš instinkt je ta, ki nam narekuje, naj bolečino sprostimo. Če smo žalostni jokamo. To, kar zadržimo, ostane ujeto. Biti zelo obremenjeni in se zelo spraševati kaj bo in kako bo… povzroča napetost. Če človek dolgo zadržuje jezo, pa tudi veselje, radost, ljubezen in ga ne sprošča, se to odraža kot napetost in povzroča težave na telesnem organu, ki refleksira to čustvo in če to »stanje napetosti« zelo dolgo traja in je pogosto, tam nastane motnja in tako telesni organ zelo, zelo oslabi in v najslabšem primeru, če tega ne saniramo – tudi zboli.  

PREDRAČUN ŠT. 14 – 02 /2022 

Namen: ONLINE REFLEKSOLOGIJA TELESA

Znesek za plačilo 474,00 EUR – 120,00 VALENTINOV POPUST = 354,00
Popust velja za vplačila od 5. do 15.2.2022

  

Račun je plačljiv na TRR:  

SI56 2900 0005 3437 739 sklic 00 15-02

UniCredit Bank Slovenija d.d.

Prejemnik:
OM GARDEN – INŠTITUT,
Ob dolenjski železnici 12
1000 LJUBLJANA

Rok plačila: 15. 2. 2022 za Valentinov popust!

 

Prvi sklop video masaže boste prejeli v roku 3 delovnih dni po vplačilu. Potrdila v plačilu vam ni treba pošiljati, saj imamo vse razvidno iz elektronskega bančništva.

V drugi polovici marca bojo razpisani sobotni roku za osebna srečanja in dodatne inštrukcije na sedežu dejavnosti v Ljubljani.

Osebne inštrukcije so možne s predhodnim dogovorom in z doplačilom 25,00 EUR / URO za enega tečajnika. Masažni model si priskrbite sami.