Zanimive teme

 • 1:1 Coaching

  80.00 vključuje ddv

  Aut rerum necessi autem aut officiis tatibus saepe.

  Duration : 40 MIN

 • Couple’s Guidance

  60.00 vključuje ddv

  Officiis debitis aut rerum necessi tatibus saepe.

  Duration : 35 MIN

 • Limfna drenaža DETOX

  Limfna drenaža DETOX

  340.00 vključuje ddv

  ROČNA LIMFNA DRENAŽA DETOX V VIDEO PREDAVALNICI VSEBUJE:
  Teorija in praktični prikaz video vsebina s postopki dreniranja in odpravljanja tekočin iz telesa.
  1. Aktivacija limfe
  2. Drenaža trebušnega predela,
  3. Drenaža rok
  4. Drenaža na nogah in stopalih
  5. Drenaža gluteusa
  6. Drenaža hrbtnega in ledvenega predela
  7. Drenaža obraza
  8. Obloga, maska kritičnih predelov

   

 • Self-Improvement

  90.00 vključuje ddv

  Autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessi.

  Duration : 45 MIN

Refleksna masaža telesa interviju

Ko se nepredelana, zaustavljena čustva že »ukleščijo« v telo in povzročajo bolečino!

Pozdravljeni!
To zdravilno masažno tehniko oz. način, ki vam ga bom predstavila, je zelo enostavna za učenje, vendar izjmeno učinkovita in z njo lahko rešimo mnoge nevšečnosti oz. težave. 
Med njimi so tudi bolečine v hrbtu, kolenu, kot celo izvor nastanka celulitisa in druge kožne težave. Lahko poskrbimo za boljši pretok in oskrbo spolovil, kar deluje kot naravni afrodiziak. Skozi to masažo lahko odblokiramo tudi čustven aspekt in to je tako zelo, zelo pomembno.
Vemo, da so mnoge telesne bolečine psihosomatskega izvora.
Ko se ta težava (čustvo, ki vam ga bom opisala) že naseli v naše fizično telo, je najbolje, da se kar tam
lotimo odpravljati težavo.
Zakaj?
Ker, kot boste videli v nadaljevanju mnogi ljudje zaradi blokiranega pasu srca, ne občutijo radosti, veselja, ne občutijo čustev ljubezni, kot bi bili »zamrznjeni«.. In ta led se da odtaliti…bolje rečeno odblokirati.

Tokrat vam lahko predstavimo le nekaj teorije, ki temelji na tisočletni zdravilni praksi z vzhoda. Seveda pa je čisto nekaj drugega to »doživeti«.
Večji, kot so problemi (bolečine, pa najsi bojo to fizične ali čustvene travme rekli smo, da tudi čustvena stanja povzročajo fizične bolečine..) bolj je opazen rezultat.

Uporabljam prijem, ki se mu reče PARPELURE. To je ta prijem in se vidi, kako potujem po refleksnem pasu od sredine navzven proti strani telesa.
Tukaj, ker v videu ni zvoka, lahko malo podebatiramo na temo, kako sem jaz začela s tem?
To masažo lahko uporabljamo samostojno, za celo telo, lahko pa kot dodatek drugim masažam, na primer klasični masaži, če opazimo zastoj, prav napetost na enem delu telesa, potem s to refleksno masažo zmasiramo tisti predel. Klienta tudi opozorimo, da bo v naslednjih dneh bolj čustven, lahko se pojavijo kakšni izbruhi.. Previdno s čustvi, da ne ranimo drugih.

Prednosti in slabosti OnLine tečaja?
V teh časih, ko ljudje varčujemo s časom in energijo, je to izjemno dobrodošlno. Vsi posnetki so na voljo in mnogi si ne morejo vsega zapomniti in zabeležiti. Določeni masažni prijemi so pomembni.
Video tečaj ima mnoge prednosti. Glava je ta, da si doma, v svojem varnem okolju in da lahko s partnerjem delita svojo zasebnost, svojo intimo.
Seveda so tudi nekatere slabosti. Namreč mnogi si želijo videti v živo in hočejo takoj tisti fit back povratno informacijo, če dela prav in če bi ga bilo morda pomembno popraviti. Ja, imam željo izvajati tudi sobotne tečaje v Ljubljani, ko se razmere uredijo. Sicer priporočam kombinacijo. Najprej online program, potem pa bi se lahko tudi v živo srečali in preizkusili.

Ali je kakšna nevarnost pri tej masaži?
Pri refleksni masaži telesa, praktično ne moremo narediti nič narobe. Pomemben je občutek, vedno vprašajmo, če našega klienta boli. Če bolečino določimo na lestvici od 1 do 10, nikoli ne prekosimo praga 4 ali 5. Ljudje imamo namreč različni prag bolečine. Če je ena komaj zazaven dotik in 10 točka velike bolečine, to je takrat, ko nam klient že skoraj pobegne z masažne mize, se je najbolje dogovoriti z njim, da nam v številki pove, kolikšna je bolečina. Sicer se težko sporazumemo, malo meboli, ja malo bolj me boli.. Nekateri klienti preprosto menijo, da mora boleti, sicer ni rezultatov. Sama vsekakor vodim evidenco klientov z zdravstvenimi in psihosomatskimi težavami. Tako, da vsak izpolni obrazec. Izogibam se nosečnic. Zakaj? Razlog je preprost, čeprav ta masaža ne povzroča abortusa, kot reflesnoconska masaža stopala, pa ne prevzemam odgovornosti.

In kakšni so rezultati?
Pri popolnoma zdravem klientu, to deluje zelo pomirjajoče in sproščujoče. Poveča se izločaje tekočin, pogostejše je uriniranje, sproščajo pa se lahko tudi zelo močna »ukleščena« čustva. Klient  se lahko tudi zjoka ali pa dobi napad nemira.. Sicer vemo, da je vse to že v njemu.. in da s tem to čustvo sprostimo, da privre na dan.

Koliko ponovitev je potrebnih?
Koliko obiskov oz. kako pogosto?
Odvisno od posameznika… in njegovega zdravstvenega stanja. Za zdrave ljudi, kot sta bile vidve s kolegico, se običajno priporočajo 3 ali 4 masaže, v razmahu 4 do 7 dni. Ja, telesu je treba dati čas, ker dela samo, tudi v dneh po masaži…

Ali je potemtakem smiselno »zadrževanje« čustev?
Ja in ne. Z našimi čustvi pazimo in ravnajmo odgovorno, da druge ne ranimo. Vemo, da se čustvene rane, ki smo jih prizadeli drugim, ker smo bili sami v čustvenem afektu (to ni opravičilo) zeloooo težko zacelijo, še težje kot nekatere telesne, fizične rane, če sploh se kdaj zacelijo…  Živčni periferni sistem se refleksira na telesu. In kjer je kakšna cona bolj napeta, ga sprostimo s temi pincetnimi prijemi. Kjer je predel na telesu bolj napet, se tam upočasnijo pretoki. In to sprostimo, da povečamo pretočnost oz. da telo spet vrnemo v »normalno« stanje. Pomembno je, da smo pretočni. S temi posebnimi prijemi stimulirano živčni sistem.

Telo razdelimo na 3 dele in kot vidite na fotografiji

Prvi del: predstavlja predel oskrbe s kisikom. Tu so pljuča in srce.
Drugi del: asimilacija. Ta predel predstavlja težave, če človek nekaj zaužije, da tega ne asimilira (popolno) v telo. Želodec, jetra in drugi prebavni organi, ki asimilirajo hrano, sodijo v ta predel.
Tretji del: Eliminacija – izločanje. Vse, kar mora telo izločiti (mehur, ledvica, debelo črevo).
HRBTENICA – to je pa posebej za obravnavati. Mnogim povzroča bolečine. Ko nekdo začuti bolečino, se zakrči, pravzaprav se zvije.. In to se potem odraža tudi na ukrivljeni hrbtenici. S to tehniko zelo upočasnimo deformacije hrbtenice in s tem tudi zelo zmanjšamo bolečine. Pogosto vidimo starejše, kot bi nosili nevidno breme na ramenih.
Ja, čustveno breme, resnično deluje kot teža, kot obremenitev. In človek s časoma, če nosi breme, panajsi bo to fizično ali psihično, se to pozna na deformaciji hrbta. Kot sem že omenila, pa s to masažo odpravljamo čustvena stanja, ki so ujeta v fizično telo. Poznamo to značilno »boksarsko« držo. Ko vidimo človeka v takem sicer meni znanem »obrambnem« položaju, vem, da je bil deležen mnogih
psihičnih in / ali fizičnih udarcev. Tako je telo zamrznilo jezo, in zavzelo ta obrambni položaj.

REFLEKSNI PASOVI
V tem OnLine masažnem tečaju obravnavam natančno 10 reflesnih pasov, ki korespondirajo telesnim organom. POMEMBNO: Katero koli čustvo, ki se pojavi se zapiše v enega izmed teh desetih
refleksnih pasov.
Vsak organ srce, jetra, želodec ..resonira z enim čustvom. Na začetku, ko je teh čustev malo in se pojavljajo poredkoma, se na telesu, na določeni coni pojavijo samo majhne zategline. Organ, ki refleksira s tem delom, je manj oskrbovan, manj pretočen. Človek še ne čuti nobene posebnosti, običajno nima bolečine. S časoma pa se to povečuje in bolečina se že pojavi na organu, ki je bil dolgo časa »preobremenjen«.
Vedno, ko zadržimo eno čustvo, se to zabeleži in shrani… Odvisno katero čustvo.

Za koga je refleksna masaža telesa primerna? Kdo se tega lahko nauči?
Primerna je za vsakogar, najsi bojo to popolni začetniki ali pa že izkušeni. V spletnem tečaju jo predstavim zelo, zelo počasi in natančno. Poleg prejmete tudi zapiske, tako da se lahko samo prepustite in vadite v paru.

Kaj storiti?
VESELJE, PREOBREMENITEV, ŽALOST, JEZA IN STRAH. Ko je eno čustvo zadržano, ustvari napetost. Ena velika jeza, ki jo je izzval npr. delodajalec, šef, se zadrži, ker se mu ne moremo zoperstaviti in zakričati.. Naš instinkt je ta, ki nam narekuje, naj bolečino sprostimo. Če smo žalostni jokamo. To, kar zadržimo, ostane ujeto. Biti zelo obremenjeni in se zelo spraševati kaj bo in kako bo… povzroča napetost. Če človek dolgo zadržuje jezo, pa tudi veselje, radost, ljubezen in ga ne sprošča, se to odraža kot napetost in povzroča težave na telesnem organu, ki refleksira to čustvo in če to »stanje napetosti« zelo dolgo traja in je pogosto, tam nastane motnja in tako telesni organ zelo, zelo oslabi in
v najslabšem primeru, če tega ne saniramo – tudi zboli.

POMEMBNO:
Razrešimo s tem, kar nam povzroča čustven zastoj. Izkazujmo radost in ljubezen drugim. Ne iščimo situacij, ki nas dolgo časa zadržujejo v negativnem čustvu. Sicer je pomembna ta masaža, ki odlično sanira posledice – vendar je najpomembnejše ustvariti si življenje, ki ga hočemo. Že na poti do cilja občutimo radost, to radost delimo z nekom. Ne gre zatirati sebe. Sledimo svoji duši, sicer se bo to odražalo na telesu. Osebno nisem pristaš odvisnosti in ne od duhovnih mojstrov, ne od maserjev.
Naučimo se sami. To je dobra investicija.

Free Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tell luctus.