KARMIČNI CIKEL OD 12. 08. DO 22. 08.

V tem ciklu se soočamo s karmično lekcijo tekmovalnosti. Slednja je lahko »zdrava« ali pa se sprevrže v rivalstvo. Kakor koli, v tem ciklu se soočamo v vrhuncem svojih dosežkov. Nekateri se ob tem veselo nasmihajo, medtem ko drugi zmajajo z glavo in vzdihujejo. Vsem pa priporočam, da ujamete veter v svoja jadra in redno sledite ciklom – naravnemu ciklu, kot tudi vašemu osebnemu, ki se prične s ciklom vašega datuma rojstva. V nadaljevanju objavljam odlomek iz knjige 36 KARMIČNIH CIKLOV. 

dig

ZNAČILNOSTI:

Neutrudljiva moč, strast, vodenje, akcija, pogum, znajdljivost, intenzivno doživljanje občutkov in introspekcija. 

Konflikt nastane med nagnjenjem za popolnostjo in različnimi interesi na drugi strani.

KARMIČNA LEKCIJA: TEKMOVALNOST, RIVALSTVO 

Tekmovalnosti oz. rivalstva se učimo že kot otroci. Tekmujemo v športnih dosežkih, pri šolskih ocenah in celo pri »modnih oblačilih«. Tekmujemo s sorojenci (brati, sestrami), s sošolci … Človek v dobi odraščanja išče svojo identiteto – si postavlja vprašanja: Kdo sem jaz v primerjavi z drugimi? V čem sem boljši? V čem sem slabši? Vemo, da se otroci »radi« sprejo zaradi malenkosti – ker je pač nekdo zmagal igro na (verjetno) nepošten način. In z razvojem zavesti opustimo nezdravo tekmovalnost, prerastemo rivalstvo in ljubosumje, ki nima tehtne podlage. Tekmovalnost do določene mere je zdrava, saj na nas deluje kot motivacija, kot spodbuda … Če pa tekmovalnost presega zdrave meje in se otroško vedenje izkaže še v zrelem obdobju človeka, je to pravzaprav zelo neprijetno doživljanje posameznika, ki ga v mnogočem omejuje in onesrečuje. V tem obdobju bo namreč na preizkušnji ravno ta tekmovalni duh. 

POZITIVNA POLARITETA

Pustolovščina ali akcija? Pomembno vam je, da se nekaj premika v smeri vaših zastavljenih ciljev. Strast in predanost vam vlivata novih upov in moči, kot je v teh dneh moč sonca, ki nam osvetljuje in ogreva naš planet. Mnogi bodo svojo iznajdljivost uporabili tudi zato, da povabijo druge k sodelovanju. Ta cikel od nas zahteva pogled izza dogajanja, iz zakulisja. Kakšne namene ima nekdo, ki nas vabi k sebi? Iznajdljivost je pozitivna lastnost in je močno poudarjena v tem obdobju, a vendar velja razmislek: če se nekdo »dobro znajde« na tuj račun, bi drugi lahko potegnil ta kratko. V tem primeru velja opozorilo, ker bo znajdljivost lahko uporabljena tudi v negativnem pomenu. Previdno pri interesih drugih, da se jim ne pokorite. Ostanite fokusirani na svoj življenjski cilj, oz. na nekaj pomembnega, kar hočete doseči. Zastavili ste si visoke cilje in rezultati so že vidni, tako kot sadjar vidi svoje že skoraj zrelo sadno drevje, ki se razbohoti v vsej svoji veličini sladkih in vabljivih sadežev. Seveda je do končnega uspeha še nekaj časa potrebno počakati, vendar je bitka za uspeh že (skoraj) dobljena. V tem energijsko močnem obdobju lahko pokažemo veliko moč, da vztrajamo na tem, kar nam prinaša zadovoljive rezultate, kajti slednji so že jasno vidni. 

VPRAŠANJA ZA RAZMISLEK

Katera prepričanja vas silijo v tekmovanje ali ljubosumje? 

Se vam dozdeva, da vas drugi ogrožajo ali vi ogrožate druge? 

Kdo v vašem življenju veliko obljublja, malo pa stori? 

Ali je v določeni situaciji potrebno, da popustite ali da vztrajate pri svojem? Kako se borite za vaša prepričanja in ideje? 

Boste zmogli sami ali bi bilo potrebno zaprositi za pomoč? 

Pred kakšnim nasprotovanjem bežite oziroma se mu upirate? 

Se počutite bolj defenzivne, kot je potrebno? 

S kakšnimi težavami se soočate? Katerim se izogibate? 

Katere ovire premagujete? Katere ovire premagujejo vas? 

Kako sprejemate nasprotujoča si mnenja? 

Vam primanjkuje odločnosti? 

Čemu dajete prednost?

Kakšen je vaš način oz. pot do uspeha?

Odlomek iz knjige 36 KARMIČNIH CIKLOV
Avtor: Aleksandra Winkler Drole
Za informacije in naročila pišite na mail: aleksandra.vizionar@gmail.com