KANALIZIRANJE – ODMEVI VESOLJA

KANALIZIRANJE – ODMEVI VESOLJA

 

Beseda ‘channel’ izhaja iz angleškega jezika in pomeni kanaliziranje sporočil. Prek kanaliziranja energij pride do intenzivne oblike komunikacije med ljudmi in bitij iz drugih dimenzij. Kanaliziranje imenujemo najrazličnejše poskuse komunikacije s svetom duhov, bogov, polbogov, vodnikov, angelov in drugih spiritualnih bitij. Slednje so poznale praktično vse družbe sveta: od starodavnih vračev in šamanov in zdravilcev do novodobnih sledilcev spiritualnih praks.


V življenju smo prejeli že nešteto primerov Božjega vodstva. Morda se ne zavedamo vseh primerov, ko smo bili vodeni,  ampak zgolj slutimo, da so nebesa posegla v neverjetne dogodke v našem življenju. Najverjetneje pa smo doživeli tudi nekaj izkušenj, za katere brez kančka dvoma vemo, da nas je skoznje vodil Stvarnik.
Včasih se kanalizirano sporočilo pojavi spontano. Vesolje nam »priskoči na pomoč«. »Bog me je pogledal skozi ta velika okna« in podobne miselne prispodobe uporabljamo, ko se nam zadnji hip reši (na videz nerešljiva) težava.  Prav za težave današnjega časa, tako telesne kot tudi duševne narave, kanaliziranje sporočil odpira nove rešitve.

 

Vloga medija pri kanaliziranju

Medij je posrednik med tostranskim in duhovnim svetom. Strokovno usposobljen medij si bo vedno prizadeval pomagati ljudem, začutil bo lastno povezanost z duhovnim svetom in znal opogumiti človeka. Medij je dolžan oz. moralno zavezan, da posreduje spraševalcu pravo sporočilo, iskreno in resnično. Pri tem pride pogosto do sprememb izraza na obrazu, gestike in tudi glasu medija. Običajno medij uporablja enega od štirih kanalov, ki služijo za pretočnost sporočil iz vesolja – od Izvora. To so jasnovidnost, jasnoslušnost, jasnočutnost in jasnovednost. 
Medij oz. kanalizator je lahko vsakdo, ki je v dobrem psihičnem in telesnem zdravju. Le v duhovno čistem in zdravem človeku, so prečiščeni kanali (za katere mora sam redno dnevno skrbeti. Kanaliziranje sporočil postane nevarno takrat, kadar si nekdo življenje usmerja le po sporočilih in se odreče lastni sposobnosti odločanja. To seveda nima več nič opraviti z samoodločanjem. Prav samovoljno ravnanje je namreč najpomembnejši vidik duhovnosti.
Kanalizirana sporočila so lahko podpora pri razvijanju naše osebnosti. Lahko so nam nasveti in odgovori, denimo pri pogosto odprtih vprašanjih življenja po smrti. Kanaliziranje je lahko tako nekakšna tolažba, krepi našo duševnost, zdravi telesne težave in pomaga, da izpred oči ne izgubimo življenjskega kompasa. Postane potovanje do nas samih, potovanje v srečo.

jasnovidnost

Zakaj ne sprejmemo sporočila Izvora?

Včasih (pogosto) ne slišimo oz. čutimo vidimo ali kako drugače zaznavamo sporočila iz vesolja od Izvora. Za to obstajajo mnogi razlogi:

 • Morda ne vemo, kako sporočilo slišati, čutiti ali videti.
 • Bojimo se, da nas bo Stvarnik nadzoroval, zato se namenoma zapiramo pred njim.
 • Verjamemo v kaj drugega, na primer v halucinacije ali fantazije.
 • Strah pred novostjo, priložnostjo, raje se vdamo udobju in ne storimo koraka v neznano.
 • Strah pred uspehom, ker menimo, da si ne zaslužimo dobrega.
 • Naše misli dušijo sodbe in zamere do sebe in drugih.
 • Nezmožnost ljubezni do sebe, do stvarnika.
 • Nismo prosili za »pomoč«, četudi nam vesolje ponudi pomoč, je ne sprejmemo. Zakon svobodne volje, preprečuje pomoč višjim sferam, da bi nam pomagali, če sami to odklonimo.
 • Želimo si, ali pričakujemo drugačen odgovor od tistega, ki nam ga ponuja vesolje.
 • Svojo pozornost obračamo drugam, saj smo prezaposleni, v stresu, utrujeni ali pod vplivom kemičnih snovi, na primer kofeina, alkohola, nikotina, sladkorja in drugih poživil.

 

Prava in lažna kanalizirana sporočila

Če želite vseskozi prejemati natančno in zanesljivo kanalizirano sporočilo, je pomembno razlikovati med pravim in lažnim sporočilom – iluzijo, ter na strahu temelječem razmišljanju. Na srečo so razlike kristalno jasne. Pred tem pa razlika med višjim in nižjim jazom.
Višji JAZ: Višji jaz je popoln, celovit in dovršen, ustvarjen po podobi in obličju Stvarnika. Ker je povezan z njim, deluje kot telefonska slušalka, skozi katero prejemamo sporočilo od Izvora, angelov in vnebovzetih mojstrov. Včasih pokojnih prednikov ali avatarja, kot je npr. Sai Baba.
Nižji JAZ: Ustvarili smo ga sami, z na strahu temelječim prepričanjem, da smo ločeni od Izvora in soljudi. Morda porečete, da je večina sveta stvaritev nižjega Jaz-a, saj svet odseva prepričanje o pomanjkanju, ločenosti in nevarnosti. Toga Stvarnik je ustvaril vse, kar je resnično in večno, medtem ko strašljive utvare nižjega jaza niso nič drugega kot le to: utvare. Celo nižji jaz je utvara, saj je sestavljen iz 100 odstotkov strahu.
Preverite v katerem stolpcu se nahajajo vaši občutki.

višji jaz

VIŠJI JAZ (Božanska prisotnost)   –    NIŽJI JAZ (Ego)

 • Je ljubeč. –  Je ljubosumen
 • Samozavesten. – Negotov
 • Prosi vas, da izpolnite svoj Božanski namen. –  Ne želi se posvetiti življenjskemu namenu
 • Ima čisto vest. – Prežemajo ga občutki krivde
 • V dejanja ga vodi ljubezen. – Spletkari in manipulira.
 • Živi v sedanjosti. – Živi v prihodnosti.
 • Je dosleden. – Deluje nagonsko in nedosledno.
 • Njegov glas ima pozitiven pridih. – Ima nasilen in ukazujoč glas.
 • Je radodaren. – Je pohlepen.
 • Zanesljiv. – Nestanoviten.

Ob osebi, ki jo vodi Višji JAZ, čutimo toplino in zaščito.
Nasprotno pa ob osebi, ki jo vodi Nižji JAZ – Ego, pa začutimo hlad in neprijetno ščemenje.