om garden, za, telo, in, duha

AKTUALNO ČLANEK

KARMIČNI CIKEL OD
12. 09. DO 22. 09.

KARMIČNA LEKCIJA ZNAČILNOSTI:

SLAVA, ZMAGA IN TRAJNA VREDNOST. Inteligenca, poštenost, samozavest.

 

Konflikt nastane med hitrimi razumskimi reakcijami in lagodnim čutnim predajanjem.

 

POZITIVNA POLARITETA

To je čas za slavo, ki je rezultat inteligence in modrosti. Modrost definiram kot skupek izkušenj in znanja iz tega in prejšnjih inkarnacij. To je čas za »brihtne glave«, za briljantne mentalne zamisli. Karmični cikel nas podpira pri logičnem delovanju. To, kar mislimo, govorimo in delamo, je v harmoniji. (Misliti in se sestajati z ljubimcem ter prenašati slab odnos z zakoncem to zagotovo ni.) Pamet v roke in ven iz lagodne cone udobja, v nov začetek. Mnogi ekstrovertirani posamezniki žanjejo te dni uspeh. To je čas žetve vsega, kar smo nekoč posadili. Objektivno mišljenje, dobre delovne navade, sposobnost zaključevanja in praktična izvedba: od ideje do realizacije. Imeti svojo »zdravo teorijo« o življenjskih namerah in zastavljenih ciljih je izjemnega pomena. Čim več bistrih idej in zamisli vpeljite v praktično, življenjsko izkušnjo. Pomembna nam je varnost v odnosih; pomembno je, da v odnosih vladajo zaupanje, spoštovanje, medsebojna pomoč in da vemo, komu pripadamo. Če spoštujete dobre, tradicionalne vrednote, kot so zakonska zvestoba, pomoč starejšim, sočutje in empatija do otrok in nemočnih), in tudi delujete v skladu z njimi, ste na pozitivni polariteti.

NEGATIVNA POLARITETA

Za ravnovesje poskrbimo z jasnimi mislimi. Fokusirani bodite na prioritete in delujte po načelu pomembnejših stvari na seznamu. Za čisto glavo poskrbite z dihalnimi vajami. Priporočljiva je fizična aktivnost, predvsem aerobne vaje, gibalna meditacija s poudarkom na enakomernem dihanju ter energijske in jogijske vaje, skratka vse, kar daje poudarek dihanju. To je čas za študij, za mislece, pisatelje, novinarje, tudi nepremičninske posrednike, trgovce … Izboljšajmo se na intelektualnim, komunikacijskem nivoju. Tudi čustvene zaplete rešujmo z glavo – po zdravi presoji. Ne bodite pretirano izolirani od drugih in nikar ne imejmo samo enega cilja, in to slave, uspeha za vsako ceno. Ne bodite pretirano zahtevni. Naredite ali pa vsaj načrtujte nekaj, kar bi vam prineslo več varnosti v prihodnje, morda nekaj, kar bi imelo trajno vrednost, tudi za prihodnje generacije.

RAVNOVESJE

Za ravnovesje poskrbimo, ko smo tam, kjer hočemo, z ljudmi, ki jih imamo radi. Če to »trenutno« ni mogoče, planirajmo in se organizirajmo v smeri zastavljenega cilja. Človek, čeprav novodobni, ima v sebi še vedno duh »plemenske skupnosti«. Ta občutek, da se počuti varnega v skupini somišljenikov ali v družinski skupnosti izvira iz nagona po preživetju. Poiščimo si družbo sebi enakih, ljudi, ki nas podpirajo, pa najsi bo to hobi, šport, planinsko društvo, humanitarna organizacija ali duhovna skupina. To velja še posebej za samske, razvezane in tiste, ki trpijo v odnosih (tudi na delovnem mestu), ki jih ne morejo čez noč spremeniti. Karkoli, kjerkoli se lahko pridružimo sebi podobno mislečim in delujočim članom. Vse, kar nas navdaja z duhom harmonije, je dobrodošlo. Vsakršno pretiravanje in kompenzacija nečesa, kar nimamo (npr. pomanjkanje čustvenega zadovoljstva s prenajedanjem), ustvari več kaosa in zmede namesto harmonije. 

Naročilnica za knjigo 36 Karjmičnih ciklov

VPRAŠANJA ZA RAZMISLEK

Kakšno tradicijo ali kakšne vrednote spoštujete ali v njih dvomite?
Katere nove vrednote bi opisali kot prioritetne?
Kakšen položaj ali status vam pripada v vaši družini?
Kakšno družinsko situacijo rešujete?
Kupujete ali prodajate nepremičnino?
Kaj vas motivira pri tem, da se obnašate spoštljivo do družinskega člana, ki mu ne zaupate?
Ali vas namerava nekdo razdediniti ali si prilastiti vaše premoženje?
Ali se vaša družinska idila ruši?
Kako bi lahko naredili več reda v vaši skupnosti?

Ali je denar sredstvo manipulacije (ste zmanipulirali ali vi manipulirate)?
Kdo bi vam lahko bil v pomoč pri novem začetku v življenju ali na poslovni poti?
Ali sprejemate ali zavračate dogovorjeno zakonsko zvezo?
Se hočete osvoboditi pričakovanj drugih?
Ali se izmikate plačevanju davkov ali drugih dolžnosti npr. preživnino za otroke?
Ali zaradi zrelosti bolj cenite ter sprejemate svojo družino?
Ali skrbite za bolehnega ali osamljenega družinskega člana?
Ali trpite v zakonskem razmerju, ki je mrtvo, nefunkcionalno in izčrpavajoče?
Kaj bi lahko naredili za boljšo prihodnost (za svoje potomce ali) za svojo čustveno in materialno varnost?

KARMIČNA LEKCIJA

Uživanje v udobju minulega dela. Pobiramo sadove – svoje in tudi sadove naših prednikov. Najsi bodo to materialne vrednosti, kot je na primer podedovana nepremičnina, ali pa znanje obrtne dejavnosti, ki ste jo nasledili po vašem staršu. Morda je vaša genetska karma v smislu inteligence in v tem času dosežete nekakšen uspeh na intelektualnem nivoju. Karkoli se vam dogaja, je tokrat pomembno, da resnično pametno presodite in si ne delate utvar, češ, bo že kako. Sedaj je cikel zaključen. Če s ponosom opazujete nekaj, kar ste ustvarili in če ima to nekaj trajno vrednost morda tudi za vaše otroke naslednike, to proslavite. Ko se povzpnemo na visoko goro, se tam za nekaj časa ustavimo … Naberemo si novih moči, uživamo v občudovanju pokrajine … Če vas pogled na to, kar imate v svoji bližini, ne navdihuje s ponosom. Če ste v vlogi žrtve, če niste zadovoljni, veselo zavihajte rokave in vedite, da se vsak začetek najprej začne v glavi – v ideji. Planirajte in razmišljajte konstruktivno, po svojih zmožnostih in v sodelovanju s podpornimi ljudmi.

To je čas, ko se pokažejo rezultati vloženih naporov pri vsem, kar ima trajno vrednost (kot npr. nova hiša, knjiga ali pa otroci), vsem, kar nas bo preživelo. 

Odlomek iz knjige 36 karmičnih ciklov

Avtor: Aleksandra Winkler Drole

Info. in naročilo knjige za ponatis v septembru je na mail: aleksandra.vizionar@gmail.com

Za info in naročilo knjige pišite na mail: aleksandra.vizionar@gmail.com

KARMA - KARMIČNI CIKEL OD 12. 08. DO 22. 08.

aktualno karma pozitivno tekmovalnost branje dušnega zapisa

V tem ciklu se soočamo z karmo  – karmično lekcijo tekmovalnosti. Slednja je lahko »zdrava« ali pa se sprevrže v rivalstvo. Kakor koli, v tem ciklu se soočamo v vrhuncem svojih dosežkov. Nekateri se ob tem veselo nasmihajo, medtem ko drugi zmajajo z glavo in vzdihujejo. Vsem pa priporočam, da ujamete veter v svoja jadra in redno sledite ciklom – naravnemu ciklu, kot tudi vašemu osebnemu, ki se prične s ciklom vašega datuma rojstva. V nadaljevanju objavljam odlomek iz knjige 36 KARMIČNIH CIKLOV. 

ZNAČILNOSTI:

Neutrudljiva moč, strast, vodenje, akcija, pogum, znajdljivost, intenzivno doživljanje občutkov in introspekcija. Konflikt nastane med nagnjenjem za popolnostjo in različnimi interesi na drugi strani.

POZITIVNO - POZITIVNA POLARITETA

Pustolovščina ali akcija? Pomembno vam je, da se nekaj premika v smeri vaših zastavljenih ciljev. Strast in predanost vam vlivata novih upov in moči, kot je v teh dneh moč sonca, ki nam osvetljuje in ogreva naš planet. Mnogi bodo svojo iznajdljivost uporabili tudi zato, da povabijo druge k sodelovanju. Ta cikel od nas zahteva pogled izza dogajanja, iz zakulisja.

Kakšne namene ima nekdo, ki nas vabi k sebi? Iznajdljivost je pozitivna lastnost in je močno poudarjena v tem obdobju, a vendar velja razmislek: če se nekdo »dobro znajde« na tuj račun, bi drugi lahko potegnil ta kratko. V tem primeru velja opozorilo, ker bo znajdljivost lahko uporabljena tudi v negativnem pomenu. Previdno pri interesih drugih, da se jim ne pokorite. Ostanite fokusirani na svoj življenjski cilj, oz. na nekaj pomembnega, kar hočete doseči.

Zastavili ste si visoke cilje in rezultati so že vidni, tako kot sadjar vidi svoje že skoraj zrelo sadno drevje, ki se razbohoti v vsej svoji veličini sladkih in vabljivih sadežev. Seveda je do končnega uspeha še nekaj časa potrebno počakati, vendar je bitka za uspeh že (skoraj) dobljena. V tem energijsko močnem obdobju lahko pokažemo veliko moč, da vztrajamo na tem, kar nam prinaša zadovoljive rezultate, kajti slednji so že jasno vidni. 

VPRAŠANJA ZA RAZMISLEK

Katera prepričanja vas silijo v tekmovanje ali ljubosumje? 
Se vam dozdeva, da vas drugi ogrožajo ali vi ogrožate druge? 
Kdo v vašem življenju veliko obljublja, malo pa stori? 
Ali je v določeni situaciji potrebno, da popustite ali da vztrajate pri svojem?
Kako se borite za vaša prepričanja in ideje? 
Boste zmogli sami ali bi bilo potrebno zaprositi za pomoč?
Pred kakšnim nasprotovanjem bežite oziroma se mu upirate?
e počutite bolj defenzivne, kot je potrebno? 
S kakšnimi težavami se soočate?
Katerim se izogibate? 
Katere ovire premagujete Katere ovire premagujejo vas? 
Kako sprejemate nasprotujoča si mnenja? 
Vam primanjkuje odločnosti? 
Čemu dajete prednost?
Kakšen je vaš način oz. pot do uspeha?

KARMA - KARMIČNA LEKCIJA : TEKMOVALNOST, RIVALSTVO

Tekmovalnost oz. rivalstva se učimo že kot otroci. Tekmujemo v športnih dosežkih, pri šolskih ocenah in celo pri »modnih oblačilih«. Tekmujemo s sorojenci (brati, sestrami), s sošolci … Človek v dobi odraščanja išče svojo identiteto – si postavlja vprašanja: Kdo sem jaz v primerjavi z drugimi? V čem sem boljši? V čem sem slabši? Vemo, da se otroci »radi« sprejo zaradi malenkosti – ker je pač nekdo zmagal igro na (verjetno) nepošten način. In z razvojem zavesti opustimo nezdravo tekmovalnost, prerastemo rivalstvo in ljubosumje, ki nima tehtne podlage. Tekmovalnost do določene mere je zdrava, saj na nas deluje kot motivacija, kot spodbuda … Če pa tekmovalnost presega zdrave meje in se otroško vedenje izkaže še v zrelem obdobju človeka, je to pravzaprav zelo neprijetno doživljanje posameznika, ki ga v mnogočem omejuje in onesrečuje. V tem obdobju bo namreč na preizkušnji ravno ta tekmovalni duh. 
Morda se pojavi nekdo, s katerim imate neporavnane račune. Morda začutite ogroženost s strani konkurence v poslu ali pa vas bo preplavilo ljubosumje.

Odlomek iz knjige 36 KARMIČNIH CIKLOV
Avtor: Aleksandra Winkler Drole
Za informacije in naročila pišite na mail: aleksandra.vizionar@gmail.com

BRANJE DUŠNEGA ZAPISA

Branje dušnega zapisa je najboljša tehnika, kar sem jih v svojih 48 letih iskala in našla. In to najdeno zlato v moji senci iz davnine, sedaj čaka, da ga podelim z vami. Za vaše samo-spoznanje, za razkrivanje vaše duše, za življenje polno obilja na vseh področjih, ki ga predstavljate, kot edinstveno, ne ponovljiv primerek na tem planetu. 

Branje dušnega zapisa NI zdravljenje; ne spreminja ničesar, je šele priložnost za nadaljnjo delo.

Več kot 90 % ljudi ne živi iz svoje duše – po svoji prvotni dušni matrici… to je EDINI razlog za njihovo pomanjkanje. (pomanjkanje ljubezni, denarja, zdravja, priložnosti…)

ZA CENO 584,00 EUR EUR, ​
dobite 2 online – PROGRAMA v vrednosti 

»KLJUČ DO DUŠE«, pričnemo v septembru

predstavitev online (spletnega) tečaja,
kjer se bomo naučili dostopati do vira brezmejne informacije o naši Duši. Z vami bom delila znanje, ki je bilo nekoč dostopno samo nekaterim izbrancem, hranjeno v svetiščih na območju Indije, opisano pa v več kot 10. tisoč letnih svetih spisih imenovanih Vede.Več o online tečaju!